На головну Рос

Архіви

Ця приємна новина надійшла напередодні державного свята. Президентом України  відповідно до наказу №274/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України» вшановані представники різних сфер діяльності за значний внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України. Серед нагороджених – директор ДШМ №6 В.О. Сальникова, якій присвоєно почесне звання Заслужений працівник культури України.


 

Далее...

У школі завершено 2020-2021 навчальний рік. Усі зусилля педагогічного колективу були спрямовані на подальший розвиток навчального процесу, впровадження інноваційних освітніх програм, сучасних педагогічних технологій, реалізацію змістовних творчих проектів, розвиток конкурсної, фестивальної, концертної, соціокультурної діяльності.

Незалежно від складнощів навчального року, що минув, у педагогів і учнів школи багато здобутків. Детальніше про них – у нашому творчому онлайн-звіті.

Усі ми свідомі, що попереду в колективу школи чергові кроки на шляху до осягнення ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА, і готові до натхненної плідної творчої праці.

Валентина Сальникова, директор ДШМ №6


Випускниця художнього відділення Нікуліна Анна - велика шанувальниця циркового мистецтва та акторів цього жанру. У своєму триптиху вона ніби відкрила завісу й показала замальовки декількох видовищних номерів, підготовлених артистами для тих, хто дивиться картини.

Для кожного з нас цирк - це завжди свято, парад спритності, сили та гумору. Часом за легкістю й невимушеністю акторів, які виконують складні трюки, стоять роки напруженої праці.


На лівій частині мого триптиха зображені дівчата-еквілібристка, які утримують рівновагу в складних положеннях тіла й на нестійких предметах. Я намалювала їх на канаті. Пози їх здаються розслабленими, тож у глядача створюється враження, що для дівчат зробити номер простіше простого. Але для цього треба мати хоробрість і чудову фізичну підготовку. Як результат - прекрасне видовище, що заволодіває увагою всіх глядачів.

На правій частині роботи - дві повітряні гімнастки, які виконують складні номери з обручем. Подивіться скільки гнучкості, сили й грації у цих дівчат. Адже повітряні гімнастки - це принцеси цирку, які захоплюють глядачів талантом, красою, готовністю до ризику, умінням виглядати елегантно й чарівно в будь-яких ситуаціях.

Центральна частина триптиха - картина «Дресирувальник на леві». Щоб стати приборкувачем необхідно володіти безстрашним характером, таким же, як у самих левів, а ще не уявляти своє життя без улюблених хижаків. У героїв моєї картини склалося повне взаєморозуміння та довіра. У підсумку - красиве завершення номера, політ артиста на спині лева, царя звірів.

Роботи виконані в техніці гуаш. Дві з них - в теплих кольорах з переважанням червоного, коричневого, рожевого та жовтого, а одна - в холодних: фіолетовому зеленому й темно- коричневому. Це живопис з елементами імпресіонізму.

Запрошую до перегляду моїх картин. Нехай хоча б на кілька хвилин вас відвідає відчуття захоплення та піднесеного настрою, адже саме ці почуття викликає у нас відвідування цирку.

Випускниця художнього відділення 2021 року Кисельова Аріна поставила собі за мету і зробила багатопланову дипломну роботу, один з напрямків якої - рідне місто, а друге - танець. Ось що вона розповідає про свою картину.

Танець - це найпрекрасніше дійство у виконанні людини. За допомогою ритмічних рухів можна максимально виплеснути всі свої емоції назовні й по-справжньому насолодитися протікає моментом.


На моїй роботі зображена дівчина, що летить у шпагаті серед фонтанів на тлі будівлі харківського Держпрому. Робота виконана в техніці гуаш, яка є моєю улюбленою технікою, що дозволяє передати максимально яскраві кольори.

Спочатку у мене було дуже багато ідей з приводу обраної теми. «В якій техніці малювати?», «Яку тему вибрати?», «Де дівчинка буде танцювати?». Тому тепер, коли робота закынчена, можна побачити, які етапи пройдені до досягнення фінального результату.

Спочатку я пробувала різні пози танцівниці, потім експериментувала з кольорами, шукала способи передачі позитивної енергетики через фарби, і ось ви бачите перед собою кінцевий результат. Дуже хочу, щоб він порадував всіх, хто буде його бачити.